Обід, а частіше навіть вечерю, для більшості з нас - головна трапеза дня.

А ось повноцінним сніданком ми в звичайній ранкової поспіху часто нехтуємо ...

І даремно.

Чому ж повноцінний сніданок так важливий?
Ситний сніданок - основа основ здорового харчування.

Доведено, що недоотримані за сніданком мікроелементи та поживні речовини не заповнюються з іншими прийомами їжі.

Сніданок запускає обмінні процеси в організмі, наповнює енергією і змушує краще працювати мозок.
Втім, кожен з нас відчував це на собі: варто обмежитися вранці чашкою кави і наспіх зробленими бутербродом - і втому наздоганяє нас вже до середини дня ...
Так що ж потрібно їсти на сніданок, щоб дати старт по-справжньому плідної дня?

У всьому світі відповідь на це питання давно знайдений - це сухі сніданки!
Що це таке?
Сухі сніданки - це продукт, який не потребує попереднього приготування, основу якого складають злакові культури.

В першу чергу це всім відомі пластівці, які в нашій країні більше вживають як десерт або перекус між прийомами їжі.

Однак в Європі і США вони давно вже стали синонімом щоденного сніданку.

Що не дивно, адже винайдені сухі сніданки були американським дієтологом понад 100 років тому спеціально для пацієнтів санаторіїв, і у жителів Заходу був час оцінити виняткову зручність і чудові поживні якості цього продукту.
У Білорусі ж лідером ринку сухих сніданків є Вітебський кондитерський комбінат «Витьба», який радує ними білорусів вже більше 20 років.
З чим це їдять?
Готується сухий сніданок в лічені секунди.

Класика жанру: залити пластівці молоком, кефіром або йогуртом - і подати на стіл! До речі, це відмінний спосіб привчити дитину, що відмовляється їсти кисломолочні продукти, до корисної їжі!
Сухі сніданки також відмінно поєднуються з сухофруктами, свіжими фруктами, медом, соками, нектарами, компотами і киселями!
Чим це корисно?
Злаки є основою харчування людей з давніх часів - людський організм адаптувався до них протягом тисячоліть!

Виробництво сухих сніданків засноване на використанні злакових культур - кукурудзи, рису, вівса, пшениці, - які по праву можна вважати обов'язковим компонентом здорового харчування.
Що ж такого корисного міститься в злаках?
- складні вуглеводи
Вміщені в злаках вуглеводи, розщеплюючи в нашому організмі, забезпечують його енергією.

Саме тому сухі сніданки особливо рекомендовані людям, які ведуть активний спосіб життя, а також дітям, що росте яких потрібна маса енергії.

Корисні вони і тим, хто дотримується дієти: насичений вуглеводами вечерю може привести до набору ваги.

Вранці ж злакові забезпечать насичення, не шкодячи фігурі.
- вітаміни
Злаки, що входять до складу сухих сніданках, - справжнє джерело вітамінів!

Вони забезпечують наш організм вітаміном С, який підвищує імунітет; вітамінами груп E і D, які захищають тканини мозку від вільних радикалів і токсинів, перешкоджають росту ракових клітин; вітамінами групи B, які поліпшують шкіру, волосся, нервову систему і пам'ять. - мікроелементи і амінокислоти
Амінокислоти допомагають клітинам відновлюватися, мінерали фосфор, магній, залізо, калій, йод зміцнюють кістки і зуби, стимулюють роботу мозку, захищають серце.
Крім того, кукурудза, яка входить до складу сухих сніданків, володіє очищує властивістю, сприяє виведенню токсинів з організму, знижує ризик багатьох серйозних захворювань і уповільнює процеси старіння.

Кальцій, у великих кількостях міститься в рисової крупі, нейтралізує дію на організм солі з інших продуктів харчування і сприяє виведенню шлаків.

Овес же багатий клітковиною, яка знижує рівень холестерину в крові, сприяє очищенню кишечника і запобігає утворенню тромбів.

Якими бувають сухі сніданки?
Сьогодні існує дивовижне різноманіття різних форм і видів сухих сніданків. В асортименті «Витьба» їх, наприклад, більше 50 найменувань.

Серед них - пластівці з різних видів злакових культур, подушечки з начинками, кульки, колечка, палички, зірочки. Такий широкий асортимент легко допоможе урізноманітнити ваше меню на сніданок.
Сухі сніданки торгової марки «Витьба» виробляються на лініях англійської компанії Baker по екструзійної технології, яка дозволяє максимально зберегти харчову цінність злакових завдяки короткочасному впливу високої температури.

Процес виробництва сухих сніданків на даних лініях повністю автоматизований.

Подрібнені злаки (кукурудза, рису, овес або пшениця) проходять процес короткочасної варіння під високим тиском пари, а потім їм надається потрібна форма - так виходять максимально корисні, поживні і смачні сухі сніданки.
До того ж в процесі екструзії існує можливість збагачення продукту білками, вітамінами, мінеральними речовинами та іншими корисними добавками.

Так, в асортименті «Витьба» існує асортиментна лінія вітамінізованих пластівців, збагачених вітамінним комплексів (вітамін Е, вітаміни групи В, біотин, ніацин, вітамін С, фолие