Кожен шоколад має свій термін зберігання.
Плитковий має 12 місяців.
У тієї ж білоруської Комунарки здебільшого саме такі терміни.
Виробник гарантує якість продукції протягом цього часу.
Але припустимо, що дотримано всіх умов.
То чому ж шоколад побілів?
Зазвичай така ситуація виникає у літній період при екстремальній зміні температурних режимів.

У магазині може підтримуватись температура в межах 18-21%.
Але поки Ви донесли цукерки додому за температурою 30+, у нього вже є всі шанси "посвітліти".
При цьому він не змінює своїх смакових якостей і цілком їстівний.
У цьому є свої плюси.
Зазвичай, ніж якісніший шоколад, що покриває цукерки, тим більше у нього шансів посвітлішати.
Дешеві види не світлішають.
Це з кількістю какао-олії у продукції.
Не рекомендується класти шоколад у холодильник!
Приємних покупок та гарного настрою!