Сам шоколад з'явився багато століть тому.
Його первісний вигляд значно відрізнявся від нинішнього.

Стародавні ацтеки подрібнювали какао-боби, готували з них підбадьорливий напій і називали його chocolatl, що означало «гірка вода».
Деякий час зерна були на вагу золота, будучи грошовою одиницею. За 100 зерен можна було купити хорошого раба.
У 1502-му Христофор Колумб в четвертий раз висадився біля берегів Америки, і корінні жителі пригостили його дорогоцінним напоєм.
Однак Колумбу його смак не сподобався, і мореплавець про какао благополучно забув.
 Більш далекоглядним виявився іспанський завойовник Ернан Кортес, який першим привіз до Європи плоди шоколадного дерева.
Спочатку їх
продавали в аптеках як ліки.
Потім в напій з какао-бобів стали додавати цукор, а пізніше з'явилося спеціальне обладнання, що дозволило створювати твердий шоколад, яким сьогодні захоплюються всі гурмани світу.